Jouw leefomgeving

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

1. Waar gaat het onderzoek over?

Het onderzoek Jouw Leefomgeving beoogt de relatie tussen leefomgeving en geestelijke gezondheid te onderzoeken. Als we weten wat deze relatie is, kunnen we gezond leven in de stedelijke omgeving bevorderen.

 

2. Waarom ben ik gevraagd om mee te doen?

Je wordt uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek Jouw Leefomgeving als je eerder de enquête Stemming en Leefomgeving hebt ingevuld. De app is alleen beschikbaar voor Android toestellen (bijvoorbeeld Samsung, Huawei, Sony, LG). De app is niet beschikbaar voor andere besturingssystemen zoals iPhone.

 

3. Wat moet ik doen?

Deelnemers worden verzocht de app Jouw Leefomgeving te downloaden op hun smartphone, dat is alles. Via sensoren in de telefoon verzamelt de app een week lang gegevens. Hierbij wordt gebruikgemaakt van locatiediensten en Bluetooth. We zijn ook geïnteresseerd in zaken als hoeveel tijd je doorbrengt op sociale media, en het aantal inkomende en uitgaande telefoongesprekken en berichten.

 

4. Wat gebeurt er als de week voorbij is?

Als de week voorbij is stopt de verzameling van gegevens vanzelf en kun je de app verwijderen. Deelnemers die 7 dagen aan data hebben vergaard maken kans op één van de 400 vouchers van €20.

 

5. Wat moet ik doen als ik van gedachten verander?

Deelnemers kunnen de app verwijderen wanneer ze willen. Ook kun je de gps- en Bluetooth-functies op je telefoon uitzetten (en weer aanzetten). Als je wilt dat we de verzamelde gegevens permanent verwijderen, neem dan contact met ons op.

 

6. Hoe is mijn privacy gewaarborgd?

Het onderzoeksteam zal deze gegevens uitsluitend gebruiken voor statistische analyse in het kader van wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen leefomgeving en geestelijke gezondheid. De gegevens worden opgeslagen op een beveiligde server van de Universiteit Utrecht en worden niet gedeeld met derden. Andere onderzoekers mogen de geanonimiseerde gegevens van de app alleen gebruiken voor onderzoeksdoeleinden. De gegevens worden beheerd in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

 

7. Wie voert het onderzoek uit?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door dr. Marco Helbich en dr. Hannah Roberts van het departement Sociale Geografie en Planologie van de Universiteit Utrecht. Het NEEDS-project wordt gefinancierd door de Europese Onderzoeksraad in het kader van het EU Horizon 2020-programma voor onderzoek en innovatie (subsidieovereenkomstnummer 714993).

 

Vragen?

Neem dan contact op met het projectteam via het e-mailadres jouwleefomgeving@uu.nl of per telefoon op 030 253 2017.